Hvordan leve med ME

Det spørsmålet har jeg stilt meg selv mange ganger. Jeg finner ingen fasit, det finnes nok ingen fasit på det heller. Men jeg har et håp, at en dag så finner jeg løsningen for meg selv og min kropp.

Det viktigeste er nok å ta en dag om gangen, ikke legge planer for neste uke eller neste måned. Jeg er en person som liker å ha mange jern i ilden, liker å ha dagene planlagt, liker å hjelpe andre før meg selv. Det får jeg ofte svi for. Blir liggende dagesvis uten energi, kvalme, svimmelhet og hodepine preger dagene mine. Men lærer jeg? Sier jeg nei neste gang? Nei, jeg gjør nok ikke det.

Av og til lurer jeg på.. Nei, forresten! Hver dag tenker jeg på hvordan livet hadde blitt om jeg hadde fått hjelp med sykdommen. Hadde jeg kunne fått et bedre liv etter et opphold på ME-klinikken? Etter over fire år som sykemeldt er det blitt sendt en henvisning/søknad dit. Men det er veldig få som får komme inn, mange får avslag på søknaden sin.

Jeg tenker og undrer.. Er det slik hverdagen min skal være resten av livet? Ingen mulighet for jobb, ingen krefter til hverdagslige gjøremål, ingen energi.

Etterlatt av systemet.

Hvordan lever du med ME?

Én kommentar

Inspirerende hverdag - renate

05.09.2014 kl.09:33

Kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver. Når diagnosene liksom er på plass blir man overlatt til seg selv. Fryktelig dumt. Egentlig. Jeg prøver å leve litt som i forklaringen på dette innlegget her : http://inspirerendehverdag.blogg.no/1405257590_hvordan_er_hverdagen_.html

Prøve å tenke at jeg har kun et vist antall skjeer pr dag og de nå jeg fordele på de som er verdt det. Men veldig vanskelig å godta. For man ser jo alt det de friske gjør og vil jo gjerne gjøre det samme. God bedring:)

Linn Jeanette

05.09.2014 kl.09:43

Inspirerende hverdag - renate: Jeg leste innlegget ditt etter det ble delt på Facebook, og jeg likte skjeene. :D Tar nok litt tid før jeg greier å finne ut hvor mange skjeer jeg egentlig har disponibelt. Det å fordele dem blir nok det aller vanskeligste. Tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

hits