Uglelue steg for steg

Jeg har ikke helt fått sansen for OL-lua slik som så mange andre. Jeg har lenge syntes at ugleluene er utrolig søte.

Denne lua har jeg laget uten oppskrift, jeg hekler alltid uten oppskrift. Dobbel babygarn (Europris) pinne nr 4,5. Jeg lagde en magisk ring med syv masker. Så økte jeg i hver maske i første omgang, hver andre i andre omgang og hver tredje tredje omgang osv. helt til jeg økte hver tiende maske. Så heklet jeg rundt og rundt så langt som jeg syntes passet en 8åring.

Til slutt var det detaljene som skulle på plass.
Øreklaffene ble heklet hver for seg og heklet fast på luen. Jeg hekler en kant rundt hele luen, det gjør at luen ser mer ryddig ut.
Øynene ble heklet på samme måte som starten av luen, men med enkel tråd (pinne nr 3). Lag magisk ring med syv masker, og øk i takt med omgangene. Stopp når du syns øynene er store nok.
Til nebbet legger du opp to masker mer enn det du syns er bredt nok. I starten av hver omgang feller du en maske (utenom i den første omgangen). Til slutt sitter du med en trekant.
Øynene og nebbet syr du på med stoppenål og den fargen du har på øynene/nebbet. Sy helt i gjennom, det vil ikke vises og arbeidet vil bli mere stabilt.
Så broderer du på øyedetaljer slik du vil ha det. Her har jeg ett øye åpent og ett lukket. Tjukke dusker på siden med mulighet for knyting er et must i vinterkulden.

Lykke til! :)

#uglelue #magiskring #crochet #babyblue

Én kommentar

Marita - 20 år og mamma

16.02.2014 kl.09:28

Så fin! Må prøve meg en dag jeg også :-)

En som liker bloggen din

17.02.2014 kl.18:19

Kult! Lykke til videre :)

Skriv en ny kommentar

hits