20 år gammelt ønske i oppfyllelse!

Da jeg var liten drømte jeg om å stå på toppen av alle Romsdalsfjella. Kirketaket var ett av de fjella som fascinerte meg mest. Det ble bare med drømmen, og årene gikk.

Fredag 28. juni bestemte jeg meg, jeg skulle opp på søndag 30. juni og ingenting skulle stoppe meg. Jeg ringte min mann (som var borte på arbeid) og fortalte han om planen. Han skulle komme hjem på søndagsfri og tok gjerne barna slik at jeg kunne komme meg ut litt.

Søndag kl 10.00 parkerte jeg bilen oppe på Kavli ved bommen. Jeg havnet bak et saueslipp og fikk en myk start (heldigvis). Jeg brukte 1 time og 15 minutter opp til Skarsetra, en tur jeg normalt bruker 30-35 minutter på.

Godt med en pust i bakken når man har kommet seg opp i høyden.

Her ser man "Stallen", hytta jeg hadde matpause på. Fjellet jeg står på heter Steinberget, og fjellet du ser er Kirketaket.

Her har jeg siste pause før toppen. Drikkeflaska måtte ned i sekken for herfra måtte begge henderne være i aktivitet.

Jeg kom på toppen kl 16.00 og utsikten var upåklagelig! Love it!

Etter 20 min pause på toppen pakket jeg sammen og begynte på nedstigningen.

Det gikk helt greit til jeg kom ned på Steinberget igjen. Da sa kroppen min stopp. På daværende tidspungt ville jeg ikke tenke på hva klokken var og hvor mange timer jeg hadde brukt, det hadde blitt dræpen tenker jeg. Jeg tok opp mobiltelefonen min og ringte min kjære. Han "gikk sammen" med meg over hele Steinberget og motiverte meg til å fortsette i samme tempo.

Vel nede på grusveien ned mot Kavli igjen, møtte jeg på en snill dame som kjørte meg ned de siste 2-300 meterne ned til bilen. Jeg gikk og haltet i alle retninger og såg ganske så utslitt ut. Hun syntes oppriktig synd på meg, men jeg blåste det bort og sa at dette hadde jeg stelt i stand selv ;)

(Fikk høre i dag at ingen normale mennesker går opp på Kirketaket på sommertid.. Men med ekstra ståpåvilje og en dose stahet går alt an!)

Som de fleste har fått med seg, så har jeg noen sykdommer som gjør meg kraftig utmattet over den minste ting. Så dette var en STOR bragd for meg. I ettertid så tenker jeg at jeg hadde ikke greid meg uten hjelpen jeg fikk over Steinberget og den lille bilturen til slutt.

Kirketaket 1439m
30.juni 2013

En liten bit av en 20 år gammel drøm har gått i oppfyllelse. Nå kommer tårene..

5 kommentarer

Mariann Sæther Tokle

01.07.2013 kl.18:41

Gratulerer, hver takknemlig for at du har den viljen der:) Utrolig hva man klare ved hjelp av tankens kraft :)

Linn Jeanette

01.07.2013 kl.21:23

Mariann Sæther Tokle: Takk! :) Viljestyrken min kan nok bli for sterk til tider, det betaler jeg for i ettertid. :/

Karina

01.07.2013 kl.21:55

Fantastisk! Så flink du har vært! :) Det er min drøm også, men tviler på at jeg noen gang vil greie det.

Linn Jeanette

01.07.2013 kl.22:04

Karina: Takk! Du aner ikke før du har prøvd, feiler du så er det bare å reise seg å prøve igjen en annen gang :) Man må aldri miste troen og håpet på seg selv :D

Mariann Sæther Tokle

01.07.2013 kl.22:32

hehe, jeg kjenner den, man står på for mye og så venter kjelleren igjen , been there, done that:)

Skriv en ny kommentar

hits